Nyeste aktiviteter:

    

Home      Om meg     Behandlingsformer     Hvilke plager behandles     Kontakt og priser

 

 

Kort om meg:

Jeg heter Even Olsen og er daglig leder og fysioterapeut i Atlas Fysioterapi. Litt lenger ned kan du lese litt om min faglige bakgrunn som utdanning, videreudanning, kurs og jobberfaring. 

Personlig synes jeg det er viktig for meg som terapeut at jeg tilbyr pasienten noe som man kan forklare hvordan virker. At man kan forklare sammenhengene som forklarer symptomene. Å si hvilke symptomer en pasient har og bare oversette det til latin eller gresk er ikke noe jeg ser meg fornøyd med. Men det er faktisk det veldig mange diagnoser i bevegelses apparatet er. Det å kunne gi en forklaring på symptomene gjennom en grundig men økonomisk undersøkelse er noe en manuell terapeut kan spesielt godt. Derfor var det eneste riktige for meg å peile meg inn på manuell terapi.

 

 


 Utdanning:

 • Fysioterapiutdanning fra "Staatlich anerkannte Lehranstalt für Physiotherapie in Berlin Charlottenburg" med Staatsexamen i 2003.
 • Norsk autorisasjon i 2004.
 • Manuell terapi utdanning del 1 gjennom det tyske fysioterapiforbundet IFK, påstartet 2003 med eksamen i 2005.
 • Videre manuell terapi utdanning i del 2 (internasjonalt nivå etter retningslinjene til det internasjonale forbundet IFOMPT) gjennom det tyske manuell terapi forbundet DFOMT, som ligger under hovedforbundet DFAMT som igjen underligger det internasjonale forbundet IFOMPT. Dette var fra 2005- 2007 med eksamen da i 2007., med  avsluttende skriftlig arbeid, som er en vitenskaplig studie, i 2008.  Rett til å føre den internasjonale tittelen OMT (orthopaedic manual therapist) siden høsten 2008.
 • Videreutdanning i medisinsk treningsterapi i 2006 i forbindelse med manuellterapi utdanningen.
 • Videreutdanning i Medi-taping (etter Dr. Sielmann) i 2006.
 • Kurs i Funksjonell Taping (mest kjent som vanlig sportstaping) i 2007.
 • Seminar med Harry von Piekartz, "Untersuchung und Behandlung der craniomandibulaere Region"  (Kjeveledd seminar) 2008.
 • Kurs i smertebehandling med nåler del 1 og 2, Oslo, 2009.
 • Kurs i lokal leddstabilisering i nakke, skulderbue og korsrygg/bekken. (Lokale Stabilität der Gelenke Modul 1 (Lumbalcolumna und pelvis) und Modul 2 (Cervicalcolumna und scapula). Berlin 2011
 • Diverse kurs i advansed HVLA teknikker (manipulasjon).
 • Kurs i Redcord slynge behandling (Neurac 1), januar 2012, Oslo.
 • Kurs i klinisk andvendelse av funksjonell anatomie med Prof.  Andry Vleeming, mai 2012, Berlin
 • Neurac 2,  overextremiteter, november 2013, Oslo

 

 

Jobberfaring:

Praksis i forskjellige klinikker, sykehus og rehabilitasjonssentre i Berlin i Tyskland fra 2001-2003.

Fagområdene var alt fra Ortopedi, kirurgi, pediatri, kardiologi, nevrologi etc. til gynekologi.

 

Ansatt hos "Praxis fuer Physioterapi und Rehabilitation, Martin Thiel" 2003-2007.

Dette er et institutt som ligger under samme tak som flere legekontorer og et operasjonssentrum. Her samarbeidet vi med en meget dyktig nevrolog og nevrokirurg, tre Ortopeder og Ortopediske kirurger, en plastisk kirurg/ hånd kirurg og to øre-nese-hals leger. Alle legene foretok også operasjoner i husets operasjonssentrum.

En viktig del av arbeidet mitt der var rehabilitering etter inngrep som ble fortatt i operasjonssentrumet i bygget. Her jobbet vi med pasientene allerede få timer etter operasjonen, for å informere pasientene om hvordan de skulle forholde seg de første dagene etter inngrepet. Etter noen dager startet rehabiliteringen i klassisk forstand hos oss på instituttet. Typene inngrep som vi hadde mest med å gjøre er beskrevet her:

Operasjoner av prolaps i både nakke (cervicalt) og korsrygg (lumbalt), spinalkanalstenoser (trang ryggmargskanal grunnet f.eks økt vekst av knokkelvev grunnet f.eks artrose i leddene mellom virvlene) og foraminalstenoser (trang åpning hvor ryggmargsnervene kommer ut av ryggmargskanalen med samme mulige årsaker som spinalkanalstenose).

Operasjoner av Carpaltunnelsyndrom (trang kanal i håndroten som fører til økt kompresjon av nervus medianus som ligger her. Dette kan føre til smerte, bortdovning og/eller svekkelse av en del av håndmuskulaturen). Operasjon av Sulcus ulnaris syndrom (liknende syndrom som carpaltunnel syndrom, men denne kanalen ligger på innsiden av albuen og rammer nervus ulnaris som går til lillefinger- siden av hånden).

Artroskopiske (=kikkehulls operasjoner i ledd) menisk operasjoner, korsbånd operasjoner og forskjellige operasjonsteknikker på brusken i kneet ved slitasje og skade på denne. Patellakorrigerende operasjoner (patella=kneskål), operasjoner etter sidebåndskade på kne. Artroskopiske og åpne operasjoner av skulder, også operasjoner etter senerupturer (ruptur=avrivning, riss.) 

Proteseoperasjoner i kne og hofte.

 Likevel besto den største mengden av pasientene av folk med smerter og andre plager i bevegelses apparatet uten operasjons indikasjon. Dette kunne være alt fra hodepine, migrene, tinnitus (Øresus) og kjevesmerter for å nevne noen, over nakkesmerter, armsmerter, ryggplager, ischias, kne- og fotsmerter osv osv osv. Kort sagt alt tenkelig fra topp til tå. Jeg jobbet også en del med pasienter etter bruddskader av forskjellig lokalisering i arm, bein og rygg. 

Arbeidsmengden var en litt annen enn den normalt er i Norge, og lå på ca 20 behandlinger på 25 minutter pr. dag. Av dette jobbet jeg ca 95 % av tiden med konseptet manuell terapi. Hva dette konseptet omhandler kan du lese på en annen side her på webområdet mitt.

 

Selvstendig Næringsdrivende med Atlas Fysioterapi siden juli 2007.

 

Deltidsansatt i fengselshelsetjenesten i Ullensaker kommune siden februar 2009.

 


 
  

                                     

 

 

 

 

 

 

 

Linker: